2013. február 24., vasárnap

És nem múlik el a tél


Hetek óta úgy esik, hogy a hétvége napjaira nem jut fény. Munkanapokon többször is előfordul, hogy kék eget látunk, elég fényt, mely minden természetfotós álma. Persze lehetett volna hóesésben, vagy az után fotózni fent a hegyekben, vagy napfelkeltekor, naplementében is, de valahogy ez, idén nem sikerült. Téli tájképekkel nem kényeztetett ez a szezon, de amire lehetőség nyílt, ebben a bejegyzésben osztom meg.

Február 10.-én vasárnap nagyot esett, és a déli órákban a Tabánba mentünk fotózni. Nem panaszkodhattam igazán a hó mennyiségére, de egy biztos, a havas képekért helyszínekre kell menni, jó időben, készülve erre. Rengeteg hó fogadott a Gellért-hegy Hegyalja úti szakaszán, született is belőle mutatóba pár havas tájfotó.

Jó volt a szűz hóban sétálgatni ...


Ebben a zord időben csak a Zöldike mutatta meg magát


Ezen az úton nem mentünk le


Rengeteg hó, lejtős hegyoldal, és a hó csak esett szakadatlanEz a blogbejegyzés igazából két helyszínen és két időpontban készült képeket mutat be. A Hárosi-öböl egyik kedvenc helyem, bármikor, az év bármely szakában nyújt tájfotó és természetfotó témákat bőséggel. Kimentünk hát ide, bízva abban, hogy valami szépet, és érdekeset láthatunk. Én biztos nem csalódtam, nekem bármikor jó itt, és jó ez a látnivaló. Rengeteg csónak, szép partszakaszok, madárfotózási lehetőség, és a víz látványa. Még akkor is, ha befagyott ...

Ha búzamező lenne, azt mondanám: gabonakörök ...

Csend és béke. Nappali szürkeség

Várakozás ...

Vödör nélkül jobb volna


Varázslatos ez a hely, az év minden hónapjában.


Fenyőrigó a parkolóban

És a gombás faágak, zord szürke, mosott háttérrel

Nagyon szeretem az ilyen mohás cuccokat ...

Dinamika (azt hiszem)

Homogén háttér, elszáradt élet. Eltemeti majd a tavasz ...Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése