2013. május 5., vasárnap

Újbuda - Tóváros (2013.04.26)

Szerettük volna Steve barátommal körüljárni a tavat, mert azt mesélik a http://www.birding.hu oldalon, hogy a Jégmadár itt elő-elő fordul, s ez a hely nekünk elég közel van. Gondoltam nem kerül semmibe, egy kellemes kis péntek esti lágyfényes fotózás keretében ...

Körüljártuk, találtunk is témát, tájfotózás, természetfotózás témakörében, sőt makrózhattunk is pókokat. De erről szépen sorban, időrendben !

A 70-es úttól távolabb eső tóvégen kezdtük a kört. Egészen a duzzasztó gáttól. Jól megférnek itt a horgászok a récékkel. Nagyon szép fényeink voltak, s úgy gondolom, hogy egy unalomig fotózott fajt is új köntösbe öltöztetnek. A későesti színek, az erejét vesztett fény teljesen más, mint a nappali, beégésre hajlamosító durva foton-áradat.


Ismét rájöttem, és mondom mindenkinek

TAVASZTÓL-ŐSZIG MINDENKÉPP ÉRDEMES
A KORA REGGELI, VAGY A KÉSŐ ESTI ÓRÁKBAN
FOTÓZNI, MERT AZOK A FÉNYEK EGYSZERŰEN
MÁS MEGVILÁGÍTÁSBA HELYEZIK A FÉNYKÉPEZÉST.


Fel kell kelni, mert megéri. Vagy megvárni az estét a lágy fényekért ...Ezzel a dolgos méhet ábrázoló fotóval indítanám ezt a beszámolót

A tükörkép, és a melegebb esti fények (Tőkés réce tojója)

Ennek a képnek a sebes víz ad hangulatot

Talán a 41-es villamos jár a legszebb útvonalon

A kőérberek-patak itt bújik át a 70-es út alatt. A titkok alagútja ...

Pók tanonc hálója ... Van még mit gyakorolni, de a forma tehetségről árulkodik

Ez a Barázda billegető végigkísért minket a keleti oldalon

Már úgy is régen szerette volna pókokat fotózni. 


Legközelebb a makrózáshoz állványt viszek !

Keresztes pók. Szerintem ő szebb, mint az előző

Vízrendszer


Bebújtunk a tavalyi nád alá ...


Megvártuk a naplementétA Jégmadárról nem tudom elképzelni, hogy itt viszonylag rendszeresen tartózkodik, mert rengeteg a sportoló és a horgász a tó körül, annak minden területén. Esetleg télen tudom elképzelni, hogy átvonul. Van némi szépség ebben a helyben, de én személy szerint, csak egy sznob környékként tudok rágondolni. Pont a köré épült, DESIGNBA SZORÍTOTT szépsége miatt.

Akik ott sportolnak, azok viszont szép, és rendezett helyen tehetik azt, de az ottani eredeti állat és növényvilág kiszorult a helyéről. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése