2014-10-14

Itatós-etetős madárles őszi vendégei

Ebben a miniblogban szeretném közzé tenni azokat a képeket, amelyek az őszi madárles átalakításnak köszönhetően születhettek meg. Jelenleg az üveges madárlesnél itatás és etetés is zajlik.
Ez a les, az eredeti I-es les "épületéből", és a II-es les talpakon álló itatójából született. Beülő ágakkal, sajnos még nincs teljesen végigdekorálva a medence széle, de épült etető, a téli időszakra. A terület más részén, lehetőségünk nyílik majd télen mobil lessel esetleg ragadozók hús-etetésére is. Egyesek állítják, hogy ott őzek is megfordulnak. Nincs még annyira hideg, hogy ne fürödnének meg a madarak az itató medencében. Már csak azért sem, mert láttam jeges vízben, télen fürdeni Széncinegét a Városligetben. Esznek, isznak, van hogy 6-8 példány is megérkezik, Széncinege, Szajkó, Kékcinege, Csuszka, Vörösbegy, persze nyilván nem egy időben, hiszen a Szajkótól mindenki fél. Érdekes, hogy a Csuszka is sebbel-lobbal menekül az agresszívebb Széncinege elől.



 Szajkó

 Széncinege

 Csuszka

 Kékcinege

 Nagyon tud pózolni

 Ezt a tollazatot rendezni kellene

Vörösbegy. ő volt itt az első madár egy szombat kora reggelen 

 Neki szép színei vannak, adult hím

 Mindig megmosolyogtat a pettyes bugyogójával

 Jajj de fürdik !

 Igen, így is nagyon szép vagyok ...

 Ez tényleg szép éles lett

Ez a szemsáv ... Gyönyörű

Igyekeztünk széppé tenni a környezetet ...


Várunk még oda Őszapót, Zöldikét, citromsármányt, Erdei pintyet, Harkályokat, s majd kiderül, hogy a hideg téli napokon milyen fajok keresnek ott élelmet ...