2015-04-09

És megint a madarak

Múlt szombaton, a Fotósok egymásért facebook-os csoportból ismert fotóstársammal jártam a lesben. Feri kommentelt egy keserűt, hogy nincs módja lesből fotózni a madarakat, így meghívtam őt, mert annak idején, míg nem volt saját lesem, én is kaptam egy meghívást Balics Gábortól. Indíttatást éreztem arra, hogy most én segítsek valakin, így szerezve örömöt, és fotós élményt neki. Kiérve a leshez körbejártunk, megmutattam a helyet, és töltöttünk vizet az itatóba. Nincs még meleg nyár, de a két húszliteres kannát simán benyelte. Leengedtük az üveget védő előlapot, bevackoltuk magunkat, és már jöttek is a kis drágaságok. Ebből a fotózásból szeretnék ízelítőt nyújtani ebben a bejegyzésben. Mikor elmentek a fények dekoráltunk még kicsit a széleken, és a végén hasaltunk a fűben pár virágfotóért. Ezeket a makrókat egy másik bejegyzésbe fogom betenni. Másnap, feleségemmel mentünk ki. Ahogy kész lett az ebéd, ételtartó dobozokba tettük, és irány a les. Bent fogyasztottuk el az ételt, miközben ment a 145x50-es "képernyőn" a NatGEO Wild ... Pazar vasárnapi ebéd volt ez.


Végre eljött hozzánk a Vörösbegy

 Kékcinege, a "kis japó"

 A Meggyvágó ma sem maradhatott el

 Széncinege, háttérben az akkor még nem korrekt dekorációval

 Volt olyan, hogy 3 vagy 4 Szajkó is kergetőzött az itatón

 Új faj a Mezei veréb is
  
 Bár rövid ideig volt velünk, több kép készült róla
   
 Egy közelit, ha szabad :-)

 Jó húsban vannak a Széncinegék errefelé ...

 A felügyelő ...
 
És egy kis harc, a jobb helyekért


Vasárnap, mint írtam, feleségemmel mentünk ki. Újabb beülőágat, további dekorációkat, és egy 180 cm magas, 15 cm átmérőjű harkályos fatörzset helyeztünk ki. Miközben ebédeltünk, indult is műsor.


 A Széncinege egyszerűsége magával ragadó

A Nagy fakopáncs 10 perc útán, kúszott is fel a vajért az új fatörzsre

 Lassan kezdenek inni és fürdeni, az evés helyett

 A Szajkó okos madár, figyelte magát a reflexüvegben

 Nem bírta ki a Fekete rigó, és végre lejött hozzánk inni

 És persze fürdeni

 De a Meggyvágóval keményen meg kellett küzdenie

 Végül a vaskoscsőrű nyert

 A fiatal hím vélhetően sokat tanult az esetből ...

A fotók sorát, ezzel a szép Szajkó portréval zárhatom


Úgy érzem Feri nevében is elmondhatom, hogy szép szombatot zártunk, feleségem pedig hozzám hasonlóan ismét jól érezte magát a lesben, és kedvére fotózhatott. Szombaton, és vasárnap is makrózással zárult a nap, melyről a következő bejegyzésben mesélek, és mutatok képeket.