2016-11-01

Ősz, kegyelet, elmúlás

Budakeszi felé az út mellett található a német katonai temető, mely ősszel díszes ruhába öltözik, s minden évben fotózásra késztet. Nem kifejezett természetfotós helyszín, bár a Szajkók, a gébicsek, sőt még a királykák is gyakran mutatkoznak rendezett területén. Az őszi színek garantáltak errefelé, s magával ragadó minimalista, rendszerbe fordított szépsége. Érdemes bemenni, megcsodálni gondozott szépségét, színeit. Idén is készült itt pár fotó, melyeket ebben a blogban szeretnék megmutatni. Két géppel mentem, a Nikonnal, és a Sony a6000-el. Mindkettőt másért szeretem, de a blogbejegyzés gerincét adó képanyag a Nikonnal készült. Tegyünk egy sétát, csodáljuk együtt az ősz utolérhetetlen szépségét !


 Rögtön a bejáratnál tetten érhető a gondos munka

 Jelkép. Az út vége ...

 Végül a hit marad ...

 Napfény festette színek

 Látvány és geometria

 Színorgia

 Megkapó

 Színek és színek

 Textúra

 Fiatal Tövisszúró gébics érkezett az erdő felől

 Életfák. Minden fatörzsnél egy-egy névtábla

 Tisztelet a halálnak

 Naptüzében a termés

 Nem bírok magammal, ha eljön az ősz

 Megszámlálhatatlan árnyalat

 Színeim ...



A Sony Alpha 6000 főleg jövőre tölti majd be szerepét, amikor is beszerzem majd hozzá a legendás manuális objektíveket. Addig is szívesen viszem magammal, hogy összeszokhassunk, megismerhessem lelkivilágát. Ezen gyakorlat-sor része ez az alkalom is, ahol kipróbáltam, hogyan mutatja meg kedvenc évszakomat ...



 Szép napunk volt

 Nem sokkal a fejem felett, az egyforma magasságú fák

 Koronán bukdácsolt a napfény

 Sokat segít a kihajtható kijelző ...

 Zöldből sárgába


Tetszik nekem ez a hely azért, mert bár a rossz és végül vesztes hatalom, tehát a német katonák zsoldosainak állít emléket, de halálukban válnak ők is halandó emberré, ugyanúgy áldozatokká, mert rettegésben élve hajtottak fejet a parancs előtt. idegen földön, geometriai pontossággal eltemetve fekszenek, távol a hazájuktól, távol egykori szeretteik sírjaitól. Nemes dolognak tartom, hogy messze földről fizetik e temető gondozását, a visszamaradtak leszármazottjai.

Itt tényleg békére leltek a katonák ...