2014. augusztus 19., kedd

Az első horgászat

Merőben új témával jelentkezem, de ide tartozik. A fotózás melletti, további rekreációs tevékenységnek beiktattam a horgászatot, mert hogy ez is természetközeli dolog. Réges-régen érlelődött már bennem, hogy belevágok. Most, a szabadság alatt bekövetkezett. Nézegettem a netet, olvastam, videókat néztem, és információkat gyűjtöttem. Ennek eredményeképpen, megszületett a döntés: Match-botos úszózás. Ki is néztem az alap szettet, és megvettem a legakciósabb áron, ami fellelhető. A fotók telefonnal készültek, és csak dokumentációs célt szolgálnak.

Választásom egy Nevis Winner 360 Match botra esett. Nem túl hosszú, kezdő bot, egy Nevis Starter 40-es, hátsófékes orsóval. Vettem még Waggler Dream 10g-os úszót, 0.16-os zsinórt, előkötött horgot, ólomkészletet, és csúszó úszórögzítőt, és forgókapcsokat. Adtak a szetthez szákot, szereztem egy kiemelő hálót, és végül is ez elég, indulhat a móka. Vettem csontit, és Tímár mixet, etető anyagnak. Nem volt vészes az ára. Csodálatosság :-)


Nevis Winner 360 Match + Nevis Starter 40

Irány a SportMax melletti Kána-tó, melyet a Kőérberki patakból duzzasztottak ... Nagyon segítőkész volt a halőr, mindent megmutatott, mert azért a szerelék összerakása, egy abszolút kezdőnek, véleményem szerint elsőre bonyolult. Pedig, mikor beszakadt a cucc, már meg tudtam kötni a dolgokat újra. Örültem, hogy az úszó nem maradt bent, csak az előke, aminek pont ez a feladata, hogy ha akadás van, akkor csak ez szakadjon le. Ezért is készül vékonyabb zsinegből, mint a főzsinór. 
Etetőanyag keverés, mélység ellenőrzése, etetés, dobás ... Várakozás. Nem olyan sokáig ! Kb 20-30 perc után megfogtuk az első halat. Feleségem hozta ki, én vettem észre a kapást. Földön túli boldogság. Soha nem hittem volna.

Béke

 Iszonyat kemény vagyok :-)

Tündérke. Ki hitte volna, hogy mi ilyet fogunk csinálni ?!

Szépen, türelmesen vártuk a halat, és nyomtuk a selfie-t

 Csonti-válogatás. (Aki azt mondta, sosem nyúl ilyen rohadt férgekhez)

Aromás Tímár-mix, kukorica, csonti. Ennél kezdőként nem kell bonyolultabb etetőanyag.
Jó szolgálatot tesz a SPAR, narancsos vödör.

Ő az első halunk. Dévérkeszeg. 25 cm, 40 dkg lehet kb.


Úgy döntöttünk, hogy kicsit nyugodtabb helyre, a tó hátsó régiójába megyünk, ugyanazon az oldalon. Még akkor is, ha a nap szembe süt, mert a túloldal nagyon szép. Mikor nem volt kapás, hosszasan gyönyörködtem a nyugodt vízen elterülő, szemközti fák tükörképén. Újabb etetés, várakozás, és megmozdult az úszó. Kijött a második hal. Őt teljes egészében a feleségem fogta. Büszke vagyok rá. Én elbambultam ... Megérkezett a mi ebédünk is, hozta a futár, mert hogy oda lehet rendelni ételt :-)

Már a merítőhálóban !

Kárász, 30 cm 60 dkg körüli

Elképesztő, milyen öröm, amikor megfogja az ember !

Az ebéd után kis holt-idő következett, egy kellemetlen beszakadással, szerkezet újraélesztése, mélység beállítás állandóan, mert nagyon változott ... A fények szürkébbekké váltak, a délelőtti intenzív világoshoz képest, ezért az ugyanolyan, de sárga antennájú (végű) úszót tettük fel. Milyen jó, hogy a csúszó úszórögzítő kapocsra csak 1 másodperc feltenni az úszót. Cseles szerkezet ez a szilikongyűrűs T betű ... Észrevettem a kapást, kiszedtem, könnyen kijött, a harmadik halunk.


 Egy egészen termetes Kárász. (bajusztalan ponty)

35-40 cm, 80 dkg körül. Érezhető súlya volt.

Rommá égtünk a napon, vele fejeztük be ezt a csodás horgászatot


Órákig horgásztunk, egészen pontosan majdnem 7 órát. Leszelídülve, feltöltődve, élményekkel teli indultunk haza. Jó az a tudat, hogy meg tudja fogni az ember a vacsorának valót, a vizekből. Tervem még az, hogy a következő szezonra összerakjak magamnak egy 3 részes Feeder botot, 3 különböző spiccel, mellyel fenekezni szeretnék. Ez azért jó, mert az úszó figyelése közben, egy hanggal jelző, fenékről horgászó szett is lesz a kezemben, mellyel további esélyeim lesznek a halfogásra, és merőben más technika. Szeretném a match-botos úszózást, és a fenekezést megtanulni. Télen horgászvizsga, és beiratkozás a Hárosi-öbölnél lévő horgász egyesületbe.Csodás hobbi ez, és komoly szakma is egyben, hatalmas technikai tudás anyaggal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése